Retete simple de mancare

Placinta cu branza sarata

 

Am mancat aceasta placinta pentru prima data la o matusa de-a mea si imi placea teribil sa o mananc cu un iaurt langa. Si, asa cum fac eu de obicei, pentru ca aveam niste branza sarata si cascaval afumat prin frigider si trebuia sa le consum, m-am gandit sa fac si eu aceasta reteta.

E foarte simpla. Practic este un aluat de paine cu iaurt. Am avut 300 g de faina, jumatate de pachet de drojdie uscata, sare, o lingura de ulei, o lingurita de zahar, doua linguri de iaurt (sau smantana) si apa cat cuprinde pentru a rezulta un aluat nelipicios, care poate fi framantat si mai apoi intins. Am lasat aluatul la crescut pentru jumatate de ora iar apoi l-am luat si l-am intins cat de subtire se poate.

Pentru umplutura am avut cam 200 g de telemea si cam 100 g de cascaval afumat pe care le-am dat pe razatoare, le-am amestecat cu un ou si cu o lingura de iaurt (se poate pune smantana; daca branza este deja moale nu se mai pune nimic). Am pus umplutura pe jumatate de foaie si am rulat.

Eu am impartit aluatul in doua si am facut doua foi. Dar atunci cand am pus in tava o rulada am taiat-o iarasi in doua ca sa intre in tava. Modul in care se imparte aluatul depinde de tava fiecaruia 🙂

Am pus deasupra un ou batut cu iaurt (cam doua linguri). La cuptorul incins la 220 de grade a stat pina s-a rumenit (cam 30 – 40 de minute).

Pofta buna!