Retete simple de mancare

Placinta cu branza sarata

Pentru ca imi place placinta cu branza sarata nu puteam sa nu o fac si eu mai ales ca este varianta cea mai simpla – cu foi cumparate. In plus, a fost o ocazie sa imi amintesc de vremea studentiei.

Ca urmare am avut foi de placinta, branza de burduf, unt, si eu am pus si un iaurt in branza ca sa inmoaie foile.

Am amestecat branza cu iaurt. Am pus o foaie de placinta in tava unsa, am uns foaia cu unt topit apoi am pus inca o foaie, am uns-o cu unt si inca o foaie si din nou unsa.

 

Apoi am pus branza peste foi si am acoperit cu marginile foilor (dupa cum se vede din poza am lasat foile mai mari un pic, tocmai ca sa pot acoperi cu ele branza) si ele unse cu unt iar apoi am pus inca doua foi deasupra, fiecare unse cu unt.

Am dat la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, practic pina se rumenesc foile (eu am setat temperatura la 180 de grade, un foc potrivit – la cuptorul cu gaz).

 

O recomand mancata cu iaurt sau lapte acru…. Cel putin asa mancam pe vremea studentiei, in Bucuresti, langa coloanele de la Romana: placinta cu branza sarata cu iaurt!!!

Pofta buna!