Retete simple de mancare

Grisine cu branza

Din nou, branza a fost la putere la mine in frigider :). Realitatea este ca noua ne place foarte mult sa mancam branza de toate felurile si din acest motiv se intampla sa am foarte multe tipuri de branza in frigider. Iar atunci cand fie nu mai mancam sau cand raman bucati mici dintr-un fel imediat le iau pe toate si le combin. Asa s-a intamplat si acum. Am avut urmatoarele tipuri de branza: de burduf – cam 150 de grame, telemea de capra – vreo 100 de grame si urda – cam 100 de grame.

Le-am faramitat toate, am pus un ou, o lingurita de praf de copt si o jumatate de lingurita de bicarbonat (daca branza nu este suficient de sarata se mai pune si sare. Eu am considerat ca e destula sare din branza). Apoi am pus faina cat a cuprins pana s-a facut un aluat nelipicios ce se desprinde de maini. Am pus la frigider bila de aluat pentru vreo 10-15 minute (eu de obicei in timpul acesta spal vasele ce le-am folosit, pornesc cuptorul, imi pregatesc masa pentru etapa urmatoare, imi pregatesc tava).

Dupa cele 10-15 minute am scos aluatul de la frigider. Am pus un pic de faina de masa de lucru, am intins aluatul cu facaletul pana a fost cam de un deget grosime (aluatul, nu facaletul!). Apoi am taiat fasii de vreun centimetru latime. Fiecare fasie am luat si am rulat-o pe masa de lucru peste niste susan – cu dublu scop: sa devina cilindrice aceste bucati de aluat si sa se lipeasca susanul de ele.

Le-am dat la cuptorul incins (la 200 de grade) pana s-au rumenit.

grisine-cu-branza2