Retete simple de mancare

Quiche Lorraine – Tarta cu branza si sunculita

quiche lorraine

quiche lorraine

Chiar daca nu fac foarte des imi plac tartele foarte mult. Iar aceasta tarta o consider una dintre cele mai bune, mai ales ca imi place branza foarte mult.

Nu este greu de facut insa cere ceva timp pentru aluatul de tarta care este acel aluat de patiserie care respecta regula: 3-2-1. Adica: 3 parti faina, 2 parti grasime, 1 parte apa. Pentru coca eu am folosit:

– 300 g faina

– 200 g unt

– 100 ml apa

– o lingurita de sare

Quiche_lorraine_1

Ce am citit ca este foarte important: apa sa fie foarte rece (eu am tinut-o la congelator pentru aproximativ 5 minute), untul sa fie la temperatura camerei si in bucatarie sa fie mai racoare astfel incat aluatul sa nu se inmoaie.

Am amestecat de mana cele 4 ingrediente de mai sus rezultand o coca sfaramicioasa dar compacta. Am dat-o la frigider pentru o jumatate de ora.

Se scoate de la frigider si se intinde, cel mai bine este pe o hartie de copt pe care sa o si putem folosi apoi la copt.

Aluat de quiche lorraine

Am pus-o in tava urcand pe peretii acesteia. Am acoperit partea de jos a tartei cu o folie de copt peste care am pus fasole cruda cu rolul de a tine aluatul sa nu creasca si am dat la cuptorul incins deja la 180 de grade. Practic se precoace tarta pentru aproximativ 25 de minute.

Intre timp se pregateste umplutura:

– 3 oua

– cascaval ras si alt fel de branza – impreuna cam 300-400 de grame (eu am avut telemea de capra si cascaval).

– bacon sau prosciutto sau sunca afumata (sunt de toate felurile prin magazine)

– smantana – o ceasca

– lapte – o ceasca

– condimente: rozmarin, nucsoara, sare (daca nu e branza sarata!), piper

-in mod normal se pune si  ceapa verde Рla momentul la care eu am facut nu am avut ceapa verde asa ca eu nu am pus

Pregatire:

Sunculita se prajeste si se scurge de ulei. Ouale se bat cu laptele si smantana, se adauga condimentele. Branza se rade.

Se scoate din cuptor aluatul precopt. Se scoate fasolea si se pune in schimb sunculita prajita.

quiche lorraine

 

Se adauga apoi branza rasa iar peste se pune amestecul de oua, lapte, smantana.

Se da la cuptor (la o temperatura de aproximativ 165-170 de grade) pana se coace (poate fi cam o ora – o ora si jumatate). Oricum fiti cu ochii pe ea sa nu se arda deasupra.

quiche lorraine

 

 Pofta buna!