Retete simple de mancare

Sufleu de dovlecei cu branza

Nu am mai facut demult un sufleu iar saptamana trecuta dovleceii din frigider m-au inspirat :)).

Ca urmare, am avut doi dovlecei potriviti ca marime, aproximativ 150 grame de branza (eu am folosit feta si branza de burduf), marar, sare, piper, doua oua.

 

Am ras dovleceii, i-am scurs de zeama, i-am amestecat cu mararul tocat. Branza maruntita am amestecat-o cu dovleceii si cu un ou. Am pus si doua linguri de gris ca sa mai absoarba din zeama pe care o lasa dovleceii si am pus compozitia in tava unsa cu unt. Deasupra am mai ras niste branza si am batut un ou cu o lingura de smantana (merge si iaurt mai gros, nu din cel de baut) si am dat la cuptor.

La cuptor pina s-a copt (la 220 de grade vreo 30 de minute) iar apoi in farfurie…. Sau se poate servi rece, depinde cum place fiecaruia.

 

Pofta buna!