Retete simple de mancare

Chiftelute de curcan cu dovlecei

Desi carnea de pasare este foarte seaca, mai ales pieptul, tot am ales sa fac niste chiftelute din carne de curcan. Si, pentru ca nu pun grasime in compozitie, am ales sa pun si dovlecel ras.

Ingredientele folosite de mine:

– 500 g piept de curcan

– un dovlecel mic ras

– usturoi – o capatana

– marar – jumatate de legatura

– sare, piper si condimente dupa gustul fiecaruia (mie imi place sa pun chimen proaspat macinat – si aici am pus cam o lingurita).

chiftelute_curcan_dovlecei

Am macinat carnea (eu o maruntesc in robot), am pus dovlecelul ras, usturoiul tocat, condimentele si am amestecat totul. Daca e cumva prea moale compozitia se poate pune si niste faina sa o lege sau chiar un ou. Eu nu am pus. Pur si simplu din amestecul acesta am facut chiftelutele pe care le-am realizat avand mainile unse cu ulei. Apoi le-am tavalit (pe unele) prin susan, le-am pus in tava de copt si le-am dat la cuptorul incins. Le-am lasat pana s-au copt.

Merg si cu sos facute sau mancate asa – dupa gustul fiecaruia 🙂