Retete simple de mancare

Ciulama de pui

Intr-o zi am avut un piept de pui si putin timp la dispozitie pentru a gati pentru copiii care plecau la scoala si am facut repede ciulama de pui. In principiu, din punctul meu de vedere, diferenta dintre pui cu smantana si ciulama este usturoiul si faina.

Am taiat cubulete pieptul de pui si l-am pus la prajit un ulei:

Apoi am adaugat si uturoiul tocat si am pus si un pic de apa (o cana) si am lasat la fiert (fireste si un pic de sare). Dupa ce a fiert carnea (nu cred ca a durat mai mult de 30 de minute) am inceput sa pregatesc intr-un castron smantana cu un pic de apa si o lingura de faina. Am turnat peste carne am potrivit de sare si piper si am stins focul (daca se doreste mai mult sos atunci se pune mai multa apa si mai multa faina; pentru mine a fost suficient trei linguri de smantana si trei linguri de apa). Am pus deasupra marar si gata.

Pentru ca apoi am plecat de acasa nu am mai avut timp sa pun si in farfurie si sa ii mai fac alta poza… Iar la intoarcere nu mai era (dupa cum spuneam am facut-o repede pentru copii inainte de a pleca la scoala).

Pofta buna!