Retete simple de mancare

Piept de pui cu fulgi de porumb

Nu stiu cum sa numesc aceasta reteta. Am mai gasit-o si sub alte denumiri de genul ”chicken fingers”, ”crispy chicken”, ”KFC Popcorn Chicken”. Eu am vazut la Dr Oz si am preluat ideea (nu si ingredientele de acolo pentru ca nu aveam in casa chiar ce spuneai ei).

Ideea de baza este ca e nevoie de piept de pui taiat fisii, pus la marinat iar apoi tavalit printr-un amestec de fulgi de porumb si inca ceva.

Eu am folosit pentru marinata sos de soia, paste de susan (mi s-a parut mie mai exotic), vin alb, salvie, sare, usturoi. Fireste ca marinata poate fi facuta si cu mustar, vin alb, si alte verzituri care va plac.

 

Am taiat fasii pieptul de pui si l-am introdus in amestecul pregatit din ingredientele de mai sus.

Dupa ce a stat la frigider ceva timp (la mine au stat cam 2 ore), am scos pieptul de pui, l-am scurs si apoi l-am tavalit in amestecul de mai jos format din fulgi de porumb sfaramati, o lingura de faina (ca sa se lipeasca mai usor de carne) si niste pesmet.

Apoi am pus bucatile in tava si la cuptor cu ele, la 180 de grade timp de vreo 40 de minute.

Daca le vreti mai crocante se pot praji in ulei. Eu am preferat varianta coapta in cuptor ca mi se pare mai sanatoasa.

Pofta buna!