Retete simple de mancare

Pui la cuptor

Nu am mai mancat demult un pui la cuptor asa ca am facut la pranz. In spiritul vremurilor de demult (a se citi vremea lui Ceausescu) atunci cand dintr-un pui faceam felul 1, felul 2 si desert :)) nu am folosit un pui intreg ci i-am taiat spatele (am facut supa din el) si am pus doar pieptul si pulpele.

Am folosit: pui, unt cu cimbru, ghimbir, sare si piper.

Am ras ghimbirul si l-am introdus pe sub pielea puiului cat de mult am putut. Apoi cu unt am uns puiul, am pus sare si piper pe el si l-am dat la cuptor.

Dupa vreo 10 minut am pus si o ceasca de vin in cratita pentru a face mai mult sos si a putea sa ”ud” din cand in cand mai usor puiul. De mirosit miroase bine in bucatarie cand il prepari, ca parca nu mai ai rabdare pina se termina. Dar, din fericire nici nu dureaza mult (cred ca vreo 40 de minute).

Pofta buna!