Retete simple de mancare

Tocanita de ficatei de pui

Din cand in cand mai gatesc si ficatei desi nu sunt number 1 in lista mea de preferinte. Insa, cel mai mult imi plac sub forma acestei tocanite cu multa ceapa. Intotdeauna pun ficateii in lapte inainte de a-i pune in mancare, si ii tin acolo cat de mult.

 

Esenta este ceapa dupa cum spuneam. Ca urmare, am taiat cele doua cepe in feliute si le-am pus in cratita cu ulei si apa sa se inabuse. Dupa putin timp (cam 7-8 minute) am pus su ficateii curatati de pielite. Am mai pus apa (de preferat calda) si am acoperit sa fiarba acolo cat mai inabusit cu putinta. Din fericire nu dureaza mult fierberea insa eu ii las cam 40 de minute inainte de a verifica (la fierbere am adaugat si o foaie de dafin). Am pus sare, piper, chimen dupa gustul meu si gata.

Pentru servire am fiert niste orez cu putina sare si am combinat in farfurie cele doua (ficateii si orezul):

Pofta buna!