Retete simple de mancare

Cod de Alaska cu sos de soia

Daca v-ati hotarat ca ati mancat prea mult porc, prea multi carnati, caltabosi, toba, etc, puteti sa treceti o zi pe peste cu garnitura de avocado si andive (ca sa faca bine si la ficat si sa mai domoleasca din colesterol!). Dati fuga la Lidl de unde cumparati o cutie (sau doua) de file de cod de Alaska si va puneti pe treaba.

cod_alaska

Reteta este simpla, numai buna pentru vremurile astea (adica dupa ce v-ati omorat cu atata gatit) adica: se dezgheata codul, se pune in tava iar peste el, cu generozitate sos de soia, condimente (eu am pus busuioc si oregano uscate, piper, coriandru macinat si praf de usturoi) iar apoi se introduce in cuptor. Daca aveti si vin alb stropiti fileurile dupa vreo 10 minute si lasati la cuptor cam jumatate de ora – patruzeci de minute.

Intre timp eu am pregatit o garnitura de avocado si andive taiate si stropite cu putin otet de mere si niste creveti trasi in tigaie cu unt si vin alb.

cod_alaska_2

Dupa 40 de minute am servit. Serviti si voi cu incredere pentru ca este foarte bun.

cod_alaska_3

Va doresc pofta buna!