Retete simple de mancare

Creveti cu dovlecei

De multa vreme vroiam sa ma incumet sa gatesc creveti. Si, iata, ca le-a venit si timpul! Mai ales ca am ajuns la magazin exact in ziua in care i-a adus si atunci stiam ca sunt oarecum proaspeti (spun ”oarecum” pentru ca ei erau adusi proaspeti in acel magazin, dar de unde ii aduce – cine stie de cand erau… Dar trecem peste asta). Asa ca am cumparat cativa…. am ajuns acasa si i-am spalat bine in jet de apa rece. Apoi le-am rupt capetele (de fapt, sotul meu a facut asta).

Pentru ca ei sunt prefierti, prepararea a fost mai scurta. Am pus intr-o tigaie ulei, usturoi si ceapa tocata si le-am calit un pic.

Apoi am adaugat crevetii si am pus vin alb peste, lasand sa fiarba cam 20 de minute.

Am adaugat verdeturi (eu am avut niste salvie prin congelator si niste marar) si condimente diverse (sare, piper, coriandru uscat si maruntit). Si am mai lasat sa fiarba inca 10 minute.

Intre timp am pus dovlecei pe gratar (eu am doar gratar electric) si niste branza cu mucegai la topit (sau cum am auzit intr-un magazin o data ”branza puturoasa”):

Cand s-au terminat toate, le-am pus in farfurie si am inceput  sa mancam (ce vedeti in farfurie este numai prima tura).

 

Fireste, degetele sunt baza aici pentru ca nu stiu cum s-ar putea manca crevetii cu furculita avand in vedere ca trebuie curatata crusta de pe ei. Dar, curatati, inmuiati in sosul de branza si cu dovlecei… au fost foarte buni. Iar paharul de vin alb s-a potrivit de minune.

Pofta buna!