Retete simple de mancare

Sufleu de ton – reteta Dukan

Discutam zilele trecute cu cineva care a tinut regimul Dukan si, printre altele, spunea ca cel mai mult i-a placut sufleul de ton. Am ┬ácautat si eu reteta si am gasit-o pe un site. In primul rand trebuie sa spun ca imi scot palaria in fata celor care tin acest regim. Multumesc lui Dumnezeu ca nu am nevoie de un regim drastic insa, am incercat o zi sa vad si eu ce inseamna sa mananci Dukan. A fost bine, dar prefer sa raman la Montagniac. Ii respect pe cei care tin Dukan-ul pentru zilele in care trebuie sa aibe grija ce mananca, cum mananca, etc. Jos palaria! Aveti o vointa extraordinara, doamnelor si domnilor care respectati regimul. Felicitari! Mie personal, atunci cand am vrut sa slabesc, mi-a facut bine Montagniac iar de un an respect principiile acestuia in tot ce fac. Asa, cel putin, stiu ca daca mi-e pofta de ciocolata pot sa mananc…. poate mai putina, poate doar la ora 10 dimineata sau poate la 17, sau cel mai tarziu maine… dar stiu ca voi manca.

Eu am facut aceasta reteta si a fost foarte buna si o voi mai face. Asa cum am incercat si briose cu tarate de ovaz…. si cum o sa mai incerc si alte retete… Consider regimul Dukan, pentru mine, un alt fel de “bucatarie”, asa ca voi tot experimenta.

Dar sa vedem acest sufleu. Ne trebuie:

– o conserva de ton (daca e pentru Dukan trebuie sa fie in suc propriu; daca nu poate fi si in ulei) – scursa bine (eu am pus-o in sita si am lasat-o acolo vreo 10 minute);

– 2 linguri de rosii pasate;

– o ceapa rosie mica, tocata;

– 2 oua;

– 3 linguri de branza de vaci (cu 0% grasime pentru Dukan, sau mai grasa daca nu tineti Dukan);

– o lingura de ulei pentru uns vasul in care se va coace.

Galbenusurile, branza, rosiile si ceapa le-am pus intr-o farfurie, le-am am amestecat, am pus putina sare si piper si, recunosc ca am pus si putin marar tocat. Am pus si tonul bine scurs si am amestecat. Apoi am batut albusurile spuma si le-am amestecat si pe ele in compozitie.

Am pus intr-o craticioara, am dat la cuptor la 150 de grade pentru 35-40 de minute.

A fost foarte buna ca masa de seara.

Pofta buna!