Retete simple de mancare

Ciorba de leurda

Pentru ca tot am mai gasit leurda in piata si se vinde cu plasele, m-am gandit sa incerc si o ciorba de leurda. Fireste ca nu are ce sa fie rau, din contra, a iesit foarte buna.

Ingredientele sunt ca la orice ciorba de verzituri: ceapa, leurda, smantana, iaurt.

 

Am taiat ceapa, am spalat si taiat leurda. Am pus ceapa in oala cu 4 linguri de ulei, am inmuiat-o, am adaugat leurda si cam doi litri de apa. Am pus sare si piper. Dupa ce a dat in clocot cam 5 minute am gustat sa vad daca e suficient de sarata. Apoi cu focul mic, am adaugat smantana (3 linguri) si iaurt (un pahar de 150 de grame). In mod normal se gusta din nou pentru a vedea daca e suficient de acra si sarata si se adauga ce e necesar. Eu am considerat ca e suficient. Daca nu aveti suficienta leurda si vi se pare ca e prea subtire, se poate adauga o mana de orez chiar la inceput. Din nou, o reteta simpla.

Pofta buna!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>