Retete simple de mancare

Supa crema de linte

Am citit foarte mult despre proprietatile extraordinare ale lintei, in special faptul ca este bogata in fier. Si am zis sa incerc si eu o supa crema.

Ca urmare, am pus 250 grame de linte verde (ca de-asta am avut. O culoare mai “prietenoasa” se obtine daca se foloseste linte rosie) la inmuiat in apa rece pentru aproximativ doua ore. Apoi, am scurs apa asta, am pus alta si am pus-o la fiert cu o jumatate de morcov pentru vreo 45 de minute.

 

Cand a fost gata am scurs din zeama si am pus lintea cu morcovul in blender (normal ca a intrat si un pic din zeama in care a fiert). Am blenduit-o bine pina s-a facut crema, apoi am pus-o inapoi in vas si am pus-o pe foc. Am adaugat: sare, piper, zeama de la jumatate de lamaie, 3 linguri de smantana si 100 ml apa.

Am lasat-o sa dea intr-un clocot si gata! Am considerat-o facuta!

Am servit-o cu crutoane facute de mine si cu un fir de ulei de masline pe deasupra.

Pofta buna!