Retete simple de mancare

Branza de migdale

Intotdeauna cand vine vorba de regim fara carne si produse de la animale (regim vegetarian, vegan sau raw-vegan) ma gandesc ce se poate manca la micul dejun. Asta e partea cea mai grea, din punctul meu de vedere.

O varianta pentru micul dejun este aceasta branza de migdale pe care eu o incerca a doua oara si abia acum mi-a placut cum a iesit.

branza_migdale

Ca intotdeauna eu utilizez cantitati experimentale. De data aceasta, castronelul din imagine l-am umplut cu migdale pe care le-am pus la hidratat seara.

Dimineata am scurs zeama, am curatat o mare parte din migdale de pielita – trebuie sa spun ca este o operatiune cam plicticoasa, de aceea eu o fac intotdeauna in fata televizorului, urmarind ceva (un film, videoclipuri, documentare, etc) iar apoi am pus semintele in blender.

Am pus apa insa putin cate putin – la inceput am pus jumatate de ceasca. Am dat drumul blenderului. Am oprit, am pus sare – un sfert de lingurita, piper – cat se ia in doua degete, o lingurita de fulgi de drojdie, marar tocat, o lingurita de chimen macinat proaspat si am mai adaugat un pic de apa (cantitatea de apa este functie de cat de bine macina blenderul fiecaruia) – cred ca in total am pus cam 3/4 spre o ceasca de apa.

Am blenduit totul cat sa iasa o crema fina. Am pus-o in castronel si am dat-o la frigider. Acum mi-a placut datorita mararului si chimenului.