Retete simple de mancare

Chiftele de post

Sunt multe variante pentru chiftele de post. Eu am ales ca si materie prima fasolea rosie. Este mai tare decat cea alba si, ca urmare, se tine mai bine in compozitie. Ingredientele au fost cele obisnuite, sa spunem pentru chiftele, adica fasole, ceapa, usturoi si condimentele preferate ale fiecaruia (sare, piper, cimbru, marar).

Am folosit fasole cat intra in doua palme (probabil cam 150 de grame). Am pus-o la fiert si am lasat-o pina s-a inmuiat (cam 2 ore si jumatate) apoi am scurs-o si am introdus-o in tocator pentru a o face cat mai marunta (daca aveti masina de tocat, puteti sa o dati prin masina de tocat). Am adaugat ceapa maruntita bine si usturoiul pisat (eu am pus o jumatate de ceapa mare si 5 catei de usturoi), am pus sare, piper, cimbru si marar. Pentru a se lega toata compozitia am adaugat si faina – cred ca doar vreo doua linguri. Oricum, am pus mai intai o lingura, am amestecat apoi am adaugat-o si pe a doua si am amestecat din nou si, pentru ca s-a format compozitia nu am mai pus.

Compozitia de chiftele arata asa:

Am format chiftele mici pe care le-am pus pe tava unsa si le-am dat la cuptor pina s-au rumenit. Se pot si praji insa eu am vrut sa le coc.

Ele se pot manca si ca aperitiv, de exemplu, cu mustar….

 dar eu le-am facut sos si le-am servit ca felul doi, cu paste.

 

Pofta buna!