Retete simple de mancare

Ghiveci cu broccoli

Nu stiam cum sa numesc acest fel de mancare…. “ghiveci” se facea si pe vremuri dar nu exista broccoli pe acele vremuri. Cert este ca este o mancare de legume potrivita pentru post.

Ingredientele, dupa cum se vede au fost: ceapa, un dovlecel, o vanata, un morcov, niste ardei rosu, niste ghimbir ras (pentru aroma).

Am facut ceea ce am vazut ca se face in bucataria orientala: am prajit in ulei condimentele, astfel incat uleiul sa fie aromat. Asa cum se vede, am pus boabe de coriandru, cuisoare, foaie de dafin si le-am prajit cateva minute (vreo doua), apoi le-am scos de acolo si am pus ghimbirul la calit.

Am adaugat ceapa, morcovii si am pus un pic de apa sa se inabuse iar peste 5 minute am pus si ardeii si am lasat sa fiarba in continuare inca 5 minute.

Am adaugat dovlecelul, vinetele si broccoli, am pus o cana de apa si am lasat sa fiarba inca 10 minute.

Am pus suc de rosii cat sa acopere legumele si am lasat sa fiarba inca 10 minute. Dupa 10 minute am dat la cuptor pentru 10 minute cat sa scada frumos sucul si sa prinda culoare legumele (fireste ca aceasta etapa este optionala dar mie mi s-a parut mai interesant asa).

Eu am facut si mamaliguta la acest fel de mancare. Am vrut sa incerc cu tofu la gratar insa nu aveam suficient tofu si l-am lasat. Dar, daca aveti tofu, puteti incerca.

Pofta buna!