Retete simple de mancare

Cafeaua de dimineata!

Stiu ca nu am mai postat retete in ultimele zile insa explicatia este simpla in ce ma priveste: a venit vara. Este sezonul in care nu prea gatesc sau gatesc ceva usor de genul salatelor, vinete, snitel de pui si in rest multe fructe. Mai ales ca a inceput si Turul Frantei cine mai are chef de gatit!

Totusi, de cafeaua de dimineata nu ma lipsesc. Si, pentru diversitate, am incercat sa o imbunatatesc cu diverse arome, motiv pentru care m-am gandit sa si scriu aici.

1. Cafea cu menta – pentru ca eu fac cafeaua la filtru, dupa ce am pus cafeaua in sita filtrului, am pus o crenguta de menta proaspata si apoi am lasat sa se faca normal (in sensul ca apa a inceput sa curga peste cafea). Mi-a placut pentru ca era fierbinte dar racoritoare in acelasi timp.

2. Cafea cu scortisoara (plus cardamom) – am incercat de mai multe ori varianta asta (cu cardamom numai o data). Si asta imi place tocmai pentru aroma. Tot peste cafeaua din sita am adaugat o jumatate de lingurita de scortisoara (si tot atat cardamom)

3. Cafea cu baton de vanilie – acum cativa ani am baut cafea Godiva cu aroma de vanilie, adusa din Canada. Desi in Bruxelles este plin de reclame cu Godiva nu am gasit acea cafea. Si atunci am facut-o eu: am adaugat 1/2 de baton de vanilie peste cafeaua din sita.

Aceste trei ingrediente, asa cum spuneam, le adaug, inainte de a da drumul filtrului. Al patrulea ingredient insa il pun in cafea, dupa ce e gata:

4. Cafea cu zeama de lamaie. Imi place cafeaua un pic acrisoara si, in plus, stiam eu ca e un remediu impotriva oboselii. Nu stiu daca e asa sau nu, e drept ca l-am incercat pe vremea cand predam si tineam ore de sambata pina duminica la Sinaia, nu puteam niciodata sa dorm bine iar ziua trebuia sa fiu fresh… si atunci beam cafea in care imi puneam lamaie. Nu am adormit niciodata la flipchart si nici in timpul cinei asa ca o sa spun ca e o varianta buna :).