Retete simple de mancare

Unt de cocos – varianta a II-a

De fapt, cred ca mai corect era sa spun “un fel de unt de cocos”. Stiu ca nu exista asa ceva :). Totusi de data aceasta asa mi s-a intamplat.

Sa explic: am avut doua nuci de cocos pe care mi le-am desfacut singura (uraaaa!!!). Am pus miezul in blender si am inceput procesul de obtinere unt. Doar ca, in timp ce blenderul mergea de vreo 5 minutele mi-am data seama ca trebuie sa ma grabesc deoarece tocmai mi se fiersese ceapa pe care trebuia sa o tranform in supa crema. Ca urmare, am pus repede apa peste amestecul din blender si am mai lasat un pic iar apoi am strecurat.

Am obtinut lapte de cocos – pe bune – dens si aromat si un miez foarte fin macinat care avea pe el grasimea specifica cocosului dar nu era transformat in unt.

Totusi, de pe urma acestei experiente m-am ales cu:

– o supa crema de ceapa in care s-a gasit lapte/unt de cocos – pentru ca nu am mai spalat blenderul ci am pus ceapa peste ce a mai ramas pe pereti

– un amestec de cocos maruntit – pe care l-am folosit in doua retete pe care le voi posta in curand

– lapte de cocos – numai bun de baut – dupa gustul fiecaruia: un pic incalzit si cu miere, cu scortisoara….