Retete simple de mancare

Alune caramelizate

Acest desert l-am mancat in Londra in toamna. Si nu am putut sa ma hotarasc daca a fost bun sau nu :). Dincolo de gluma, acolo erau prajite alunele in ulei si nu am avut curaj sa manac prea mult ca sa nu mi se faca rau. Insa, azi am facut si eu si chiar pot sa spun ca, daca nu mananci multe sunt ok.

Am avut 1/2 ceasca de zahar

1/3 ceasca de apa

O lingurita de scortisoara

Cam 100 g alune prajite dar nesarate (cel mai bine este sa fie alunele si neprajite)

Am pus intr-o tigaie incinsa (wok am folosit eu) la fiert zaharul, apa si scortisoara. Am adaugat alunele si am inceput sa amestec.

Tot procesul dureaza cam 10 minute. Dar, ideea este sa fie focul dat la mic (eu am folosit focul cel mai mare dar dat la minim) si sa amestecati continuu. Pe msaura ce se va evapora apa va ramene doar zaharul care incepe sa se lipeasca de alune. Chiar si dupa ce s-a evaporat apa si a ramas doar zaharul tot am lasat pe foc pentru ca acum a fost momentul in care zaharul a inceput sa se caramelizeze putin. In momentul in care a inceput zaharul sa se topeasca am mai lasat cam 5 minute. Repet, cu totul a durat cam 10 minute.

Se pun apoi la racit alunele pe o farfurie si apoi se servesc cu masura!

Pofta buna!