Retete simple de mancare

Cheescake cu blat de biscuiti

Trebuie sa recunosc ca eu am fost ajutor de bucatar la acest tort deoarece fiica mea a vrut sa il faca pentru ziua mea.

Pentru blat am avut aproximativ 500 g biscuiti (noi am avut bicuiti cu cereale si inca niste biscuiti cat se poate de obisnuiti) si 100 g unt.

Biscuitii i-am pus in robotul de bucatarie si i-am macinat bine. Apoi am pus peste ei untul topit si am amestecat bine. Cand untul a fost suficient de bine incorporat am pus amestecul intr-o tava rotunda, l-am intins uniform si l-am dat la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade (foc potrivit).

Apoi ne-am ocupat de umplutura. 4 oua au fost amestecate cu 150 g zahar si 250 ml lapte si puse pe foc, pe bain-marie pina se ingroasa. Am adaugat apoi 100 g unt, si cam 250 g nuca cocos.

Dupa ce s-a incorporat cocosul bine, am adaugat 250 g de branza dulce si am amestecat bine.

Pentru culoare, ne-am gandit sa punem si niste afine in compozitie. Asa ca am separat compozitia in doua parti (nu au fost tocmai egale) si in cea care era mai putina am adaugat afine si am amestecat astfel incat compozitia sa capete culoarea movulie.

Nu ne-a mai ramas decat sa ”montam”, cum spun bucatarii, tortul. Pe blat am pus stratul cu afine iar apoi am pus stratul celalalt. Am dat la frigider pina cand i-am facut crusta de deasupra.

Pentru asta am pus la topit o ciocolata de 100 g, am adaugat un cubulet de unt (cam 50g) iar cand a fost gata am intins-o deasupra tortului.

Trebuie sa mai spun ca ideea acestui tort a venit din revista Bucataria pentru toti, numarul din decembrie, insa am adaptat reteta dupa gusturile noastre (am inlocuit mascarponele cu branza dulce).

 Pofta buna!