Retete simple de mancare

Eton Mess

Nu este o traducere a acestui desert. Nu putem sa ii spunem “dezordinea de la Eton”. Dar se pare ca asa a aparut acest desert: nu mai stiau ce sa le dea baietilor ca desert si au combinat cate ceva-uri.

E adevarat ca nu eu am pregatit acest desert ci doar am dat sfaturi. Fiica mea a avut un proiect la scoala de pregatit mancare britanica. Iar grupul ei a ales muffins iar eu i-am intrebat de ce nu vor sa faca Eton Mess in conditiile in care “efortul” lor este doar de a combina trei ingrediente.

Ca urmare la noi acasa s-au intalnit cei 4 “bucatari” si i-am indrumat cum sa faca.

Ingredientele sunt simple si putine: capsuni, frisca si bezele. Cantitatile?! Dupa dorinta fiecaruia!

Cert este ca se taie caspunile (fireste ca mai intai se spala) in 4 sau 2 (depinde cat de mari sunt) si se pun cu doua-trei linguri de zahar si sa lasa deoparte. Intre timp se bate frisca cu doua-trei linguri de zahar pudra. Se zdrobesc bezelele dar nu marunt ci in bucati mai mari.

Apoi se pun intr-un castron toate cele trei ingrediente, se amesteca putin si apoi se pun in cupe. Ce a concluzionat fiica mea? Cel mai mare efort in reteta asta este sa deschizi gura cand il mananci 🙂

Gata!

eton-mess

Se pare ca au avut succes la scoala cu Eton Mess, asa ca puteti incerca. (Aceasta este singura poza pe care am facut-o cu desertul asamblat)