Retete simple de mancare

Fursecuri cu cereale

Aveam niste fulgi de orz si ma gandeam ce as putea sa fac cu ei. Si m-am gandit sa fac ceva de genul biscuitilor BelVita (parca asa se cheama).

Ingrediente:

– 180 de grame de unt

– 200 de grame de faina

– 1 cana de fulgi de cereale (pot sa fie si de orez, de secara, de orz)

– 1 ceasca de fulgi de cocos

– 1 ceasca si jumatate de zahar

– 1 lingurita praf de copt

– 1 lingurita bicarbonat

– stafide (cat de multe – o lingura, doua)

– 1 ou

– esenta de vanilie (sau de care va place) – eu am avut doar de migdale si am pus in plus un pachet de zahar vanilat

 

 

Pasul1: Se amesteca untul cu zaharul (eu am folosit mixerul). Apoi se adauga oul, esenta de migdale si se continua amestecarea pina se omogenizeaza bine.

Se adauga stafidele (am beneficiat de ajutorul baiatului meu):

Se adauga fulgii de cereale:

Si restul ingredientelor (cocos, faina in care s-a pus si praful de copt si bicarbonatul ca sa se incorporeze mai bine)

Se amesteca totul iar apoi se ia cu o lingurita si se pun bilute in tava unsa (sau acoperita cu hartie de copt cum am preferat sa fac eu).

Se coc la 180 de grade timp de 10-12 minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Ce este important: cand se scoate tava fursecurile sunt inca moi (initial am avut impresia ca nu s-au copt, ca e ceva in neregula cu ele). Insa, dupa 2-3 minute de lasat tava la racit ele se intaresc si se scot din tava cu usurinta.

Sunt bune si merg foarte bine si pe post de gustare la copii la scoala sau cu cafeaua de dimineata.

Pofta buna!