Retete simple de mancare

Fursecuri cu unt de cocos

Daca tot am facut unt de cocos, din nou, am zis sa vad si cum pot sa il folosesc altfel decat pe paine prajita. Si am ales sa fac furseurile acestea. Cred ca sunt cele mai rapide fursecuri pe care le-am facut pana acum.

Ingredientele folosite:

– jumatate de ceasca de unt de cocos

– jumatate de ceasca de zahar brun

– un ou

– o ceasca de fulgi de ovaz

– o lingura de fulgi de cocos

– praf de copt – cam un varf de lingurita

– 3/4 ceasca de faina

– stafide si bucati de ciocolata

Am pus intr-o farfurie adanca untul si zaharul si am inceput sa le amestec cu lingura de lemn – cantitatile sunt prea mici pentru a fi nevoie de mixer si, in plus, untul de cocos se inmoaie imediat. Am pus apoi oul si praful de copt si am continuat sa amestec inca vreo 5 minute (sa se mai topeasca putin zaharul). Am pus nuca de cocos, fulgii de ovaz si faina si le-am inglobat pana s-a format aluatul final. Trebuie sa fie un aluat gros, cleios chiar, dar nu sub forma de coca de intins, ci sa poata fi luat cu lingurita. Am adaugat o mana de stafide si o bucata de ciocolata menaj taiata marunt, le-am inglobat iar apoi am luat cu lingurita si am pus in tava. La cuptorul incins la 180 de grade au stat cam 20 de minute. La racit inca ceva timp iar apoi se mananca cu nadejde, se asezoneaza cu un ceai sau cu o cafea….

fursecuri cu cocos

Pofta buna!