Retete simple de mancare

Prajitura cu mere (reteta germana)

  Aveam niste mere cazute pe linga mar (in curtea socrilor) iar sotul meu s-a gandit ca nu am mai facut demult timp o placinta cu mere.    Pentru ca nu vroiam sa mai fac placinta clasica, asa cum am invatat de la mama, ci vroiam ceva nou, am incercat o reteta germana de   prajitura cu mere. Initial am fost prea prinsa cu lucrul ca sa si fotografiez procesul de lucru iar cand mi-am amintit m-am gandit ca nu iese ceva bun si nu am avut chef de pozat! Din fericire totul a fost mai bun decat asteptarile mele asa ca nu se poate sa nu scriu reteta.

Ingredientele au fost:

2 oua
1 cana ulei
1,5 cani zahar
2 cani faina
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta (de vanilie sau de lamaie)
1 lingurita praf de copt
3 cani de cubulete de mere

Mere spalate, curatate de coaja si de casuta se taie in cubulete mai mari sau mai mici dupa chef (eu am avut si cubulete mari si mici :)).
Am dat drumul la cuptor, la 220 de grade ca sa se incalzeasca bine!

In tava de 21/27 cm am pus hartie de copt.

Intr-un bol am amestecat faina, scortisoara, praful de copt, sarea.
In alt bol am amestecat ouale cu uleiul pana s-a facut o maioneza iar apoi am pus zaharul si esenta (de lamaie, am avut eu) si am mixat….. pina m-am plictisit. M-am plictisit prea repede asa ca eu nu am obtinut performanta de a topi zaharul.

Am pus in acest vas amestecul de faina si am amestecat cu o lingura pina am incorporat toata faina. Acesta a fost momentul meu de deznadejde pentru ca a rezultat o compozitie foarte groasa si am crezut ca nu va creste. Am pus merele in aceasta compozitie si le-am incorporat iar apoi am turnat compozitia in tava.
Tava la cuptor…. dar am scazut temperatura la 180 de grade.

A stat la cuptor 45 spre 50 de minute (tot verificam cu scobitoarea).

Iar surpriza acum a aparut! Datorita faptului ca zaharul nu s-a topit atunci cand spuneam ca am mixat, acum, la copt, s-a transformat intr-o crusta minunata deasupra prajiturii.

Am scos prajitura si am lasat-o la racit, apoi am pudrat-o cu zahar si am fotografiat-o (ca de mancat mancam in timp ce o portionam :))

Ce sa zic despre ea? Buna rau :)!

Pofta buna!