Retete simple de mancare

Supa crema de linte rosie

Mie imi place lintea mult si imi place sa o mananc insa nu foarte des pentru ca ai mei nu sunt foarte dornici. Dar, din cand in cand ii mai “pacalesc”. Astfel am facut si aceasta supa crema, din linte rosie care este mai gustoasa decat cea verde, mai dulce si fierbe mult mai repede.

De facut se face simplu si rapid. Am pus lintea (cam un castronel) la inmuiat de seara pana dimineata, apoi dimineata am pus-o la fiert impreuna cu un morcov taiat bucati, ceapa taiata in jumatate, o radacina de patrunjel (sau pastarnac) in 1,5 litri de apa. Dupa ce au fiert toate legumele cam 15 minute am pus si un ardei rosu si 3 catei de usturoi. Am mai lasat la fiert inca vreo 5-10 minute si le-am luat de pe foc.

Dupa ce s-au racit am pus la blender toate legumele, am pus o jumatate de lingurita de sare, o lingurita de chimion macinat si jumatate de lingurita de chimion nemacinat, piper – un varf de cutit si apa – cam 300 ml. Le-am blenduit rezultand un piure. De aici incolo totul tine de gusturile fiecaruia dintre noi. Se mai completeaza cu apa – functie de cat vrem de groasa/subtire supa, sare, piper si orice alt condiment – dupa gust.

supa-crema-linte-rosie

Se serveste cu ulei de masline presarat deasupra si cu crutoane.

Pofta buna!