Retete simple de mancare

Tort cu crema de mango

Aveam un mango caruia ii dadeam tarcoale insa se prea copsese si ma gandeam la ce sa il folosesc altceva decat in salata de fructe. Si m-am gandit: ce-ar fi daca as incerca o crema de mango. Bine, bine dar pe ce sa stea crema?! Aaaa! Pe un minunat blat de seminte si fructe uscate.

tort_crema_mango

Ca urmare am pus la inmuiat:

– 1 castronel de nuci romanesti

– 1 castronel de semnite de floarea soarelui

– 1 castronel de stafide

Dupa vreo 3 ore am scurs zeama din fiecare castronel si am facut blatul: in robot am pus nucile, semintele si stafidele plus o lingura de miere (mierea si orice alte arome se pun dupa gustul fiecaruia. Se poate adauga scortisoara sau chiar cuisoare macinate, eu insa am preferat sa fie mango-ul vioara intai acum). Le-am amestecat si am pus apoi si o lingura de tarate de psyllium. Am intins pe o farfurie si am dat la frigider pana am facut crema:

– un mango

– doua linguri de fulgi de cocos

– o lingura de miere

– tarate de psyllium – o lingurita (sau o linguria jumate – functie de cat de zemos este si mango-ul

Am pus in blender toate ingredientele, le-am mixat bine apoi le-am intins peste compozitia care a apucat sa stea un pic la frigider.

Peste am pus fulgi de cocos (ca sa mai absoarba din umiditatea cremei) si am dat la frigider.

Este mai buna daca se lasa macar vreo 3 ore ca sa se intareasca bine. Noi am consumat tortul cam la o ora dupa ce l-am facut.

tort_crema_mango2