Retete simple de mancare

Andive la cuptor

Nu pot sa spun ca sun fan andive insa, le mananc, pentru ca stiu ca sunt sanatoase. Intotdeauna prima inghititura este mai grea dar apoi, dupa ce ma obisnuiesc cu gustul lor amarui, nu mai am probleme. Pana acum le-am gatit in acest mod:

Ingrediente:

– andive

– branza

– oua

– smantana

– unt pentru uns

Se curata andivele de eventualele frunze maronii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa aproximativ 25 de minute se scot intr-o sita si se lasa la scurs. Se taie in doua.
Apoi se pune un pic de unt intr-o tigaie, se pun andivele si se calesc un pic pe ambele parti.

Se unge o cratita cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se pun andivele. Se pune branza peste ele, cat de multa va place. Se bat ouale cu smantana, sare si piper si se pun peste andive.

Se da la cuptor pina se rumeneste deasupra. Se scot si se servesc…. cu un pahar de vin linga.


Pofta buna!