Retete simple de mancare

Cannelloni cu ciuperci

Prea mi-au facut cu ochiul cannelloni cand i-am vazut in magazin! Ca urmare, m-am gandit cu ce sa ii umplu ca sa fie buni. Cu spanac?! Tocmai terminasem spanacul din congelator si dupa altul nu aveam chef sa ma duc. Doar cu branza?! Nu cred ca e o idee buna. Iar cand am vazut ciupercile in frigider am stiut ca asta era raspunsul corect. Ca de obicei, nu am cantitati exacte dar estimez ca am avut cam 300 g de ciuperci iar apoi, restul, dupa gustul fiecaruia.

Gustul meu a insemnat: ciuperci, o ceapa mare, patrunjel verde, sare, piper, niste ardei rosu (am avut cam jumatate de ardei), condimente. Pentru ca mie nu imi place in mod deosebit gustul ciupercilorde cele mai multe ori fac o etapa premergatoare: le fierb separat sau le incing separat (incins inseamna sa le pun pe foc in tigaie, fara nimic, si sa le tot amestec pina isi lasa ele zeama pe care o tot arunc). De data asta, dupa ce am curatat ciupercile, le-am pus la fiert cam zece minute cat sa iasa gustul lor specific. Apoi le-am scurs.

Am pus ceapa taiata marunt in tigaie si am calit-o intr-o lingura de apa si una de ulei. Am pus apoi ciupercile, ardeiul si condimentele. Dupa vreo 5 minute am pus si patrunjelul . Am lasat sa se raceasca vreo 10 minute iar apoi am tocat toata compozitia.

Am pus in tava un strat de suc de rosii, am umplut cannelloni si i-am pus in tava iar deasupra am pus cascaval ras, am dat a cuptor pentru vreo 30 de minute (am verificat batraneste bagand furculita intr-un cannelloni :)).

cannelloni cu ciuperci

Pofta buna!