Retete simple de mancare

Gingerata

Am tot citit despre efectele binefacatoare ale ghimbirului. E adevarat ca nu este foarte usor de consumat ghimbirul datorita gustului intepator si picant pe care are.  Dar, in mancare, fiert, are un gust asemanator cu al usturoiului iar ca bautura….. ce pot sa spun?! e interesant.

Am curatat o bucata de radacina cam cat degetul de lunga (cam 6 cm), 4 fire de frunze de menta proaspata, miere – 2 linguri, zeama de la o lamaie si 1,5 litri de apa.

 

Am pus toate ingredientele in blender si l-am lasat sa lucreze la greu pina s-a sfaramat bine – bine ghimbirul (din apa am pus mai intai jumatate de litru, am lasat sa se amestece si apoi am pus restul de apa). Am strecurat amestecul printr-o sita iar apoi l-am turnat in sticla.

 

Gustul este aparte…. La inceput se simte gustul mentei, este racoritor. Apoi, dupa ce aluneca pe gat, incepe sa piste. Dar este bun pentru stomac si mai sanatos decat sucuri din comert. Asa ca….