Retete simple de mancare

Morcovi caramelizati cu ghimbir si curmale

Aceasta garnitura mi s-a parut foarte interesanta mai ales ca este dulce. Totusi, pentru ca aveam peste (doar sunt Floriile) m-am gandit sa incerc altceva decat traditionalii cartofi (eu oricum nu sunt consumatoare de cartofi, so…). Asa ca am trecut la treaba.

Ingredientele sunt deja usor de identificat:

– morcovi

– ghimbir

– zahar brun

– curmale

– un cubulet de unt

Procedura este foarte simpla: morcovii curatati si taiati rondele i-am pus la fiert in apa cu sare, timp de vreo 5 minute (dupa ce a inceput sa clocoteasca apa). I-am scurs, i-am pus intr-o cratita cu untul (cred ca vreo 20 de grame de unt),

am adaugat 3 lingurite de zahar (data viitoare voi pune doar 2), ghimbirul tocat, si curmalele. Am amestecat astfel incat toti morcovii sa se caramelizeze. Si…. gata! Se servesc cu ce carne va place.

Pofta buna!