Retete simple de mancare

Saratele de post

Ati citit postul cu “un fel de unt de cocos”?! Ei, bine, bazat pe acel unt am facut aceste saratele. As fi vrut sa fac covrigei dar am constatat ca intre atatea mutari am pierdut pe undeva formele. Asa ca, m-am multumit cu alte forme dar care au avut la fel de mult succes.

saratele-de-post

De facut se face foarte simplu. Mai intai se incinge cuptorul la 220 de garde.

Apoi se iau ingredientele si se aseaza pe masa frumos. Adica, 250 g faina, 150 g unt de cocos, 2 linguri ulei de masline, o lingurita sare, o lingurita bicarbonat si apa cat cuprinde pana se leaga intregul aluat.

Se amesteca bine, se lasa la odihnit vreo 20 de minute – cam cat va ia sa puneti la loc toate castronelele si ustensilele cu care ati lucrat, sa pregatiti tava ungand-o sau punand pe ea o hartie de copt (eu am ales prima varianta) si… ce mai vreti voi sa faceti.

Dupa aproximativ 20 de minute se intinde foaie din aluat si se taie forme care se pun in tava. Se ung cu apa iar deasupra se pune sare, susan, mac – ce doriti.

saratele-de-post1

La cuptor pentru aproape 15-20 de minute (depinde cat de subtire este intins aluatul), se scot, se lasa sa se raceasca si gata.

Sunt usor de facut, sunt de post – asa ca pot fi facute cu incredere.

saratele-de-post2

Pofta buna!