Retete simple de mancare

Sos de curry

Am citit pe un site despre un minunat sos curry, crud sau raw vegan – cum se spune, ce poate fi folosit in diverse salate. L-am facut, l-am mancat si este foarte bun.

Ca urmare, am facut astfel:

– un pumn de caju – stiu ca nu este unitate de masura acceptata in bucatarie dar eu am luat un pumn de caju si l-am pus intr-o cescuta la inmuiat. In mod normal se lasa la inmuiat 4 – 5 ore. Eu nu am ajuns sa il las atat ci doar vreo doua ore.

– am pus apoi in blender: caju-ul scurs de apa, jumatate de ardei kapia rosu, 2 catei de usturoi, o lingura de zeama de lamaie, o lingura de sos de soia, o lingurita de miere, piper – un varf de cutit, ghimbir – 1 centimetru, 1 1/2 lingurita de curry pudra si am pus apa pana aproape sa acopere ingredientele. Le-am blenduit bine si gata.

Eu am folosit sosul cu salata (salata cu de toate: salata verde, gulie, varza rosie, etc).