Retete simple de mancare

Spanac cu branza si ou

Nu e mare scofala sa gatesti spanac, mai ale cand este si gata tocat, spalat, si trebuie doar sa il dezgheti. Nu de asta am pus reteta aceasta. Ci pentru ca, vorbind despre spanac cu o doamna, imi spunea ca ea il manaca numai daca ii rade branza deasupra. Si am vrut sa vad si eu cum este.

Am avut la dispozitie o punga de spanac congelat, ceapa verde, usturoi verde si usturoi uscat, marar si smantana.

Am calit ceapa si usturoiul, am adaugat spanacul (dezghetat) si o ceasca de apa. Fireste ca am adaugat si sarea. Dupa vreo 5 minute de fiert (sa nu uitam ca spanacul este deja fiert), am adaugat smantana cu putina faina, am potrivit de sare si piper si am stins focul. Am pus apoi mararul tocat.

La momentul in care l-am pus in farfurie am ras branza deasupra (aici trebuie avut grija deoarece, daca branza este sarata atunci spanacul nu trebuie sa aibe prea multa sare. Cu un ou-ochi langa…. se tot mananci!

Pofta buna!