Retete simple de mancare

Salata de leurda

Recunosc, am folosit pina acum leurda doar ca ”adaos” la alte mancaruri (la ciorba de salata, la salata, la spanac) dar niciodata nu am facut salata doar din leurda. Dar, de Pasti am mancat la soacra mea si a fost super.

Ca urmare, va recomand salata de leurda deoarece leurda este bogata in adenozina, o substanta cu rol important in reducerea colesterolului si impiedicarea formarii trombilor. Planta, folosita pe termen lung, reprezinta unul dintre cele mai eficiente remedii in tratarea bolilor cardiace, fiind administrata sub forma de tinctura, in cure de cate doua-trei luni, cu doua saptamani de pauza.
In cazul persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala este recomandata consumarea a una sau doua frunze de leurda pe zi, prin mestecare efectiva. (de pe farmaciata.ro)

Cu ulei de masline, otet de mere (sau lamaie) si cu sare rezulta o salata minunata. Fireste, este bine sa nu aveti apoi o intalnire unde trebuie sa pupati, ca nu e tocmai placut! Si nici sa beti bauturi acidulate :))

 

Pofta buna!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>