Retete simple de mancare

Salata marocana de morcovi

1/2 ceasca de stafide
1 portocala – sucul ei este folosit pentru a inmuia stafidele
3 morcovi mari taiati fasii cu curatatorul de legume
3-5 linguri de ulei de masline
1-2 lingurite de miere (eu am pus doar o lingurita)
1 lamaie – sucul ei
1/2 lingurita ghimbir ras
1 lingurita de scortisoara macinata
sare si piper

Se pun stafidele la inmuiat in suc de portocale pentru aproximativ 15 minute. Apoi se lasa la uscat putin.

Se fac morcovii fasii. Se amesteca toate celelalte ingrediente pentru sos (ulei, lamaie, etc). Se pune sosul peste morcovi si apoi se pun stafidele. Se amesteca toate si sa dau la frigider cel putin 1 ora.

Functie de cat de dulce doriti sosul puteti pune doua lingurite de miere, la fel, functie de cat de iute doriti puteti pune mai mult ghimbir.

salata-morcovi